keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Timantteja ja ostoksia

some people want for a diamond ring some just want everything....

keskustelin viime viikolla siskoni kanssa ohmennen siitä, kuinka me ihmiset aina haluamme kaikkea. Voin myöntää heti kättelyssä, että olen ihminen joka haluaa aina jotain. Koska se on netissä näkemäni ihana paita ja koru, joskus se on joku uusi huonekalu. Mutta mikä tärkeintä, olen oppinut tunnistamaan halun tarpeesta. Esimerkiksi kun haluan uuden kaulahuivin tiedän etten oikeasti sitä tarvitse enkä näin ollen sitä oikeasti halua. Enkä sitä näin ollen osta.
 

Mutta on olemassa muita ihmisiä, jotka juoksevat mielihalusta toiseen pysähtymättä kertaakaan pohtimaan mitä he oikeasti tarvitsevat. Ja se on minusta surullista. Elämän ja tavaroiden arvon ymmärtää vasta, kun niitä pysähtyy pohtimaan.

Keskustelin asiasta mieheni kanssa ja olimme yhdessä sitä mieltä, että mielummin ostaa vähemmän ja harvoin, koska silloin ostaa juuri sitä mitä tarvitsee eikä sitä mitä haluaa.

Olenkin nykyään kaupoilla ehkä maailman rasittavinta ostosseuraa. Haluan kaikenlaista, mutten loppupeleissä koskaan osta mitään, koska en sitä tarvitse.
Vaatteetkin valitsen sen mukaan, että niiden pitäisi olla 100 % täydellisiä. Jos yksikin asia mättää, niin jätän ostamatta.

Mitenkäs muut? Tuleeko osteltua mitä haluaa vai  mitä tarvitsee? Vai ovatko ne sama asia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti