perjantai 27. tammikuuta 2012

Elämän taika osa 3

 "Empatia", Charlie seliti, "on kuin savukiehkura, joka nousee sinisinä lonkeroina taivaalle. Jos lonkeroiden annetaan vapaasti vaeltaa, ne voivat lentää minne ikinä ne tahtovat, ihmisten luo, koskettaa ja auttaa. Empatia on tavallaan maailmanlaajuista rakkautta, sitä että ihmienn tekee tiedostamattaan hyvää."

Hän olisi voinut jatkaa selittämällä, että ystävällisyys vaikuttaa aaltoliikkeen tavoin, ystävälliseen eleeseen vastataan ystävällisellä eleellä ja siihen taas ystävällisellä eleellä, aaltona aallon perään ja loputtomiin.

 

Star istuutui kirkon perälle ja katseli ymärilleen kiinnostuneena. Hän ei ollut elämänsä aikana ollut monessa kirkkorakennuksessa, ja hän rakasti niiden hienoa arkkitehtuuria ja kuvien kauneutta. Tunnelma kirkossa oli pyhä, ja hän kunnioitti uskontoa, jota oli varttuessaan ympärillä nähnyt. Starin parhaat ystävät olivat käyneet tällaisissa kirkoissa, ja häntä oli monta kertaa järkyttänyt, kun he olivat puhuneet uskonnostaan epäkunnioittavasti, vaikka he olivat eläneet sen oppien mukaan. Star oli sitä mieltä, että ihminen, joka ei anna itsestään kaikkea, on tekopyhä.                                                                                                                     Mutta ei ollut hänen asiansa sanoa mitään.                        Star itse uskoi hyvään sydämeen ja ystävällisyyteen: ihmisen tulee kohdella muita hyvin ja olla kiitollinen siitä, mitä hän on elämässä saanut. Siis melko lailla samaa kuin kirkossa saarnataan.


Ole ystävällinen muille ihmisille äläkä anna heidän nähdä tuskaasi. Tosin eihän sitä kukaan olisi edes pystynyt näkemään, vaikka hän olisi sen paljastanutkin.





Charlien uusi mantra oli, ettei ihminen voi vaiktutaa siihen, miten toiset käyttäytyvät tai mitä he ajattelevat, mutta siihen hän voi vaikuttaa, miten itse toisiin ihmisiin suhtautuu.
Näin siis teoriassa. Vaikka Charlie kuinka hoki itselleen mantraansa, todellisuus oli toisenlainen.
 -- Ihminen voi selviytyä muutoksesta. Eihän mikään maailmassa pysy samanlaisena. Tärkeää on oma suhtautuminen muutokseen. Vain sillä ja rakkaiden ihmisten läheisyydellä on merkitystä.

  Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Sano ihmisille, joita rakastat, että rakastat heitä. Älä jää odottamaan sateista päivää. Tee se heti.
  Hänen oli vaikea uskoa, että Davidin kuolemasta oli kulunut yli kuusi kuukautta. Tavallaan tuntui niin kuin siitä olisi kauemmin. Mutta taas toisaalta tuntui siltä kuin David olisi ollut ainoastaan sydämenlyönnin päässä.













Tekstit kirjasta Elämän taika, kirjoittaja Cathy Kelly.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti