maanantai 18. huhtikuuta 2011

Terveyspäivitys

Voisin näin alkuun kertoa hieman mistä on kyse. Saimme joulukuussa tietää, että Simba on sairas. Simballa on munuaisissa vikaa, diagnoosina oli epäkehittyneet munuaiset. Simba on käynyt lukuisissa tutkimuksissa, kuten koepalan otossa ja Simba on erityisruokavaliolla. Aluksi ei tiedetty asiasta paljon mitään, mutta hiljattain meille selvisi, että myös Simban siskolla on sama vaiva.


Tällä kertaa onkin hyviä uutisia kerrottavana. Kuten aikaisemmin kerroin Simballa aloitettiin verenpainelääke. Simballa ei ole verenpaineessa mitään ongelmaa, mutta verenpainelääke vähentää proteiinien erittymistä vereen, eli tekee ikään kuin munuaisten puolesta hommia.

Viime kontrollikäynnillä saimme mukavia uutisia. Verenpainelääke yhdessä ruokavalion kanssa ovat auttaneet. Simballa oli arvot hieman normalisoituneet ja osa arvoista oli ihan normaaleja. Edelleen esim. urea arvo on koholla, mutta on se sentään laskenut viime kerrasta. Eli verenpainelääkitystä jatketaan.

Simbasta on kyllä huomannut, että poika voi hyvin. Energiaa löytyy niin lenkkeilyyn kuin leikkimiseen. Ruoka maistuu ja vatsa toimii hyvin.

Oli niin mukavaa saada joskus hyviä uutisia :)

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Hienoa ja valtavan helpottavaa saada tietää koiransa olevan paremmassa kunnossa! Olen todella iloinen sinun ja Simban puolesta!!!

    Kevät on parhaimmillaan ja jatkuu sellaisena vielä hetken siirtyen vaivihkaa kesäksi. Nauttikaamme tästä uudestisyntymisen ihmeestä ja kerätkäämme menetettyjä voimia! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!
    T: Tarja e-pohjanmaa

    VastaaPoista
  2. Joo on kyllä ihanaa, kun Simba voi nyt paremmin. Muutenkin poika on ollut varsin pirteänä ja riehakkaana viime päivät.
    Kaikkea hyvää sinnekkin päin! :)
    - Oona

    VastaaPoista