lauantai 2. heinäkuuta 2011

Missä sinä haluaisit asua?

Olen tänään pyykkiä pestessäni pohtinut paljon asumista. Olen elämäni aikana asunut niin isossa kaupungissa kuin aivan maalla. Tällä hetkellä asustelen keskikokoisessa kaupungissa.

Toisaalta vihaan keskustan meteliä ja saasteita. Mutta toisaalta kävely/pyöräilymatka töihin sekä palveluiden läheisyys houkuttavat. Miten ihanaa olisikaan kaupungilla vietetyn päivän jälkeen kävellä kulman taakse kotiinsa.
Mutta samalla tiedän, etten viihtyisi pitkään kaupungissa. Liika ihmisiä ja meteliä. Kaupunkiasuminen tuo mukanaan monenlaisia ongelmia, kuten autopaikkojen vähyys sekä korkeat vuokrat.

Toisaalta aina maaseudun poikki ajaessamme tunnen oloni niin rennoksi. On ihanaa haistella heinien tuoksua, vasta leikattua nurmikkoa. Tuulessa taipuva viljapelto on mitä ihanin näky.
Mutta ei se maalla asuminenkaan mitään ihanaa aina ole. Pitkät välimatkat ovat hankalia. Ja aina on niitä pakollisia pihahommia. Onhan se toki mukavaa välillä upottaa kätensä multaan, mutta en nyt koe olevani (ainakaan vielä) mikään viherpeukalo.

Tällä hetkellä elelemme täällä kaupungin laidoilla. Voisiko sanoa melkein maalla. Ja tämä on ollut varsin sopiva ratkaisu. Sopivien asuntojen löytäminen täältä on vaan hituc vaikeaa.

Toisaalta unelmoin samantyylisestä ratkaisusta kuin täällä. Kaupunkiasunto sekä maalaisasunto. Tokkopa mies olisi tästä kovin innoissaan. Hänen ja minun mökkikäsitykset kun eroavat kovin suuresti. Sisäistä maalaislastani riittäisi ruokkimaan esimerkiksi Ratula tyyppinen mökkiratkaisu, mutta miehen mielestä "jos mökin hankkii, niin se pitää ehdottomasti olla järvenrannalla".

Hmm.. Saapa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Ja hei kuvat olivat taas: http://weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti