tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tallinnassa taaperon kanssa

 Kaikenlaisen vaiheilun jälkeen päädyimme tänä vuonna tekemään kesälomareissun Tallinnaan. Matkaan lähdettiin asenteella, että ei liikaa suunnitella mitään vaan tehdään mitä huvittaa. Ja vitsi miten kivaa ja rentoa meillä olikaan.



Eckerön laiva lähti Helsingistä aamulla, koira oli viety jo edellisenä iltana hoitoon. Ajomatka meni hyvin ja meikäläistä nauratti miten valosaa on. Olin kuvitellut, että aamuyöllä olisi hämärää ja pimeää, mutta mitä vielä, ihan yhtä kirkasta ja valosaa oli. Eli note to your self: Suomessa on kesä, eli on valoisaa, aina!
Miehen kanssa hämmästeltiin terminaalin pysäköinnin kalleutta. Kyllä Turussa oli paljon halvempaa viime kesänä.
Laivamatka meni tosi hyvin. Poika viihtyi melkein koko parituntisen laivan leikkialueella, olihan siellä rekkoja ja autoja millä leikkiä. Menomatkalla oli aikamoinen ryysis, mutta paluumatkalla oli sitten paljon väljempää.


Hotelliksi valikoitui aivan kaiken keskellä oleva Nordic Hotel Forum. Hotelli sijaitsee aivan vanhan kaupungin lähellä, Viruhotellia vastapäätä. Hotellin takana on Rottermanni ja aivan hotellin läheltä lähtivät ratikat. Hotelli oli kyllä niin superhyvä. Muun muassa ihan törkeen kattava ja monipuolinen aamiainen. Pojalle oltiin aluksi tuomassa ylimääräistä normaalia sänkyä ja pyynnöstä vaihtoivat sen heti vauvojen matkasänkyyn. Parasta hotellissa oli hotellin uima-allas saunoineen ja kuntosaleineen. Lastenallasta ei toki ollut, mutta poika leikki vedellä tyytyväisenä aikuisten altaan leveillä rappusilla. Oli niin ihanaa iltaisin mennä vuorotellen uimaan ja saunomaan.
Tallinna yllätti muutenkin positiivisesti. Se oli jotenkin niin erilainen verrattuna moneen muuhun kaupunkiin. Vaikka lähdettiinkin asenteella, ettei liikaa suunnitella ja tehdä, niin tuli kyllä ihan mukavasti käveltyä ja kierreltyä paikkoja

Reissussa jaksoin yllättävän hyvin, vaikka käveltiinkin aika paljon. Pitemmät matkat tehtiin ratikalla. Ratikkakortin saa muuten hankittua R-kiskalta ja lapsen kanssa matkustava matkustaa ilmatteeksi. Kertalippu ratikkaan on 1,60 ja sen saa ostettua kuljettajalta. Jos käyttää ratikkaa useamman kerran päivässä kannattaa suoraa hankkia kortti. Uus kortti maksaa 2e ja yksi e-lippu maksaa öbaut egen. Vuorokauden aikana kortilta ei kuitenkaan lähde enempää kuin päivälipun hinta (3e). Eli halpaa on. (Paikallisille toi matkusteluhan ei maksa mitään. Siellä on ilmainen julkinen liikenne).


 Nyytillä on just menossa aikamoinen oman tahdon kausi ja mielipidettä löytyy niin ruokailujen kuin pottailujen suhteen. Reissussa ei jaksettukaan liikaa nipottaa esim. ruokien kanssa. Muuten pojan kanssa meni tosi hyvin. Hyviksi reissueväiksi todettiin valmispuurot, spruitat, muumirusinat ja välipalakeksit. Tallinnasta saa hankittua kaikki tarvittavat vauvanruuat, vaikkakin valikoima on paljon suppeampi kuin Suomessa.

Sen verran mukavaa oli, että tulevaisuudessa mennään varmasti uudelleenkin. Ehkäpä vielä joskus ihan kahdesteen miehen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti